Choose another country or territory to see the content that is available where you are and shop online

Spørgsmål og svar

1

Hvad er MonthlyCup lavet af?

Skålene er lavet af højkvalitets silikone.

Blue Sapphire, Pink Topaz og Black Pearl indeholder op til 1% vegansk pigmentpasta lavet af medicinsk silikone (resten er den samme silikone som i de gennemsigtige kopper).

Mikroposen er lavet af mikroresistent plast.
2

Hvor er kopperne lavet?

Sverige - selvfølgelig! MonthlyCup er den eneste silikone menstruationskop fremstillet her, hvilket vi er ekstremt stolte af. Fine forhold hele vejen!
3

Hvordan skal jeg opbevare min menstruationskop?

Din menstruationskop kommer med en stofpose lavet af økologisk bomuld. Når du ikke bruger din kop, skal du opbevare den i den pose.
4

Hvad betyder din størrelsesgaranti?


Da vi alle er forskellige, har vi valgt at have størrelsesgaranti. Det betyder, at fra du bestiller din kop fra vores hjemmeside, får du automatisk 6 måneder til at prøve den. Skulle det i denne tid være tilfældet, at du i stedet har brug for en større eller mindre kop, erstatter vi den, du har, gratis! Størrelsesgarantien gælder ved et skifte pr. betalt kop og vi skifter kun til samme farve. (Det betyder i praksis, at vi i kampagner og lignende bytter en kop, selvom du har brugt et dobbelt tilbud).

Ønsker du at bruge din størrelsesgaranti, fordi du har problemer med den kopstørrelse, du har købt - send en e-mail til os på info@menskopp.se, så kan vi vejlede og fejlfinde problemerne. Glem ikke at indtaste dit ordrenummer, som du modtog via en bekræftelsesmail, da du bestilte din kop, og du vil modtage yderligere instruktioner fra os.

BEMÆRK:
- Limited Edition-koppen Black Pearl udskiftes kun med en gennemsigtig kop, hvis størrelsesgarantien anvendes.
- Størrelsesgarantien er udstedt for Startkit og Ultimatekit.

5

Hvordan ved jeg, hvilken størrelse jeg skal bruge?

MonthlyCup fås i tre størrelser baseret på mængden af blødning.

Mini: til de første år af menstruationen
Normal: for let til kraftig blødning (passer de fleste)
Plus: for meget rigelig blødning

Fordi vi alle ser forskellige ud, har vi størrelsesgaranti. Hvis du vil vide mere om det, så e-mail os på info@menskopp.se

Fra efteråret 2017 ændrede vi størrelsesanbefalingerne til vores nuværende (se ovenfor). Normal hed tidligere størrelse 1 og Plus hed tidligere størrelse 2.

BEMÆRK VENLIGST, at Limited Edition-koppen Black Pearl kun udskiftes med en gennemsigtig kop, hvis størrelsesgarantien anvendes, og at Startkit og Ultimatekit ikke er inkluderet i vores størrelsesgaranti.

6

Føler du en menstruationskop?

En menstruationskop, der har den rigtige størrelse, og som sidder korrekt, føles eller lækker ikke.
7

Hvordan ved jeg, om jeg kan få en menstruationskop?

Langt de fleste kan bruge menstruationskopper. Hvis du er meget sensitiv og ikke kan have en tampon, kan en menstruationskop faktisk virke under alle omstændigheder, for den suger ikke noget op, men samler kun det, der stadig skal ud - menstruationen. Har du spørgsmål eller ønsker du råd, så tøv ikke med at kontakte os! Du kan kontakte os på info@menskopp.se eller på 0200-125 065.
8

Hvor ofte skal jeg tømme den?

Det afhænger af din størrelse og hvor meget du bløder. De fleste behøver kun at tømme koppen to gange/dag, men hvis du har rigelig menstruation, kan det være nødvendigt med hyppigere tømning. Lad dog ikke din kop stå inde i mere end 12 timer, før du fjerner og rengør den.
9

Jeg får nemt svampeinfektioner, kan menstruationskoppen gøre det nemmere for mig?

De fleste, der har problemer med svampeinfektioner, oplever, at det bliver bedre med en menstruationskop. Sørg for at bruge en pH-neutral, parfumefri sæbe (vi anbefaler vores egen MonthlyCup-vask), og sørg for at have rene hænder, når du håndterer koppen. Hvis du får en svampeinfektion med en menstruationskop, er det som regel, fordi du har fået sæberester i underlivet.
10

Misfarvninger

Med tiden vil din menstruationskop blive misfarvet på grund af hæmoglobinet i blodet. Skyller du koppen i koldt vand inden du vasker den, mindsker du risikoen for misfarvning, og du kan skrubbe koppen forsigtigt med den gule side af en køkkensvamp og lidt sæbe for at komme dem af. Du kan også vende koppen på vrangen for at få bedre adgang til den. Misfarvningerne påvirker ikke koppens funktion.
11

Jeg har svært ved at få koppen i, hvad skal jeg gøre?

En stor fordel ved at bruge en menstruationskop er, at den ikke optager det "naturlige" smøremiddel, som andre menstruationsbind kan, og derfor er koppen som regel ret nem at komme i. Hvis ikke, kan du bruge et vandbaseret smøremiddel for at lette indføringen. Det kan godt tage et par menstruationer, før du kommer til teknologien, men vi lover – det er det værd!
12

Jeg har svært ved at få koppen frem, hvad skal jeg gøre?

Hvis du har svært ved at få din menstruationskop ud, så stop op og gå og gør noget andet i et stykke tid. Den kan ikke forsvinde ind i kroppen, og den kan sidde i op til 12 timer, så der er ingen fare! Hvis du bliver stresset, strammes dine muskler og så bliver det sværere at få det ud – så prøv at slappe af! Hvis den er klatret en lille smule op, så sæt dig på hug og ryst lidt for at få den. Det kan være nemmere, hvis du også tørrer lidt af, for at få et bedre greb om koppen.
13

Hvad skal jeg gøre, hvis min kop ikke åbner sig?

En menstruationskop, der ikke har åbnet sig ordentligt, lækker og kan bevæge sig. Når koppen åbner ordentligt, danner den et lettere undertryk (ikke vakuum), og det er dette undertryk i kombination med dine muskler, der får koppen til at sidde på plads.

For at sikre, at koppen er åbnet, er der nogle tricks, du kan bruge, efter du har indsat den:
- Drej koppen
Ryst og træk lidt i det, eller
- Læg en finger omkring det.
Udover det er der masser af forskellige folder, du skal bare finde en der passer til dig og din kop.
14

Min kop er lækker...

Den mest almindelige årsag til lækage er, at koppen ikke er åbnet ordentligt. Det kan også være, at du har en forkert størrelse, eller at koppen er fuld.

Se spørgsmålet "Hvad skal jeg gøre, hvis min kop ikke åbner?" for tips, eller e-mail os på info@menskopp.se.
15

Hvad skal jeg gøre, hvis koppen føles for stor eller for lille?

Hvis du føler, at din menstruationskop er for stor eller for lille, anbefaler vi, at du prøver en anden foldning for at se, om du kan justere koppens position, så den føles bedre. Det kan også være, at du har en forkert størrelse, og i så fald kan du benytte dig af vores størrelsesgaranti (inden for 6 måneder fra du har købt din kop. Den gælder en gang til en ændring, på kopper købt via vores hjemmeside). Så send en e-mail til os på info@menskopp.se for at modtage instruktioner om, hvordan du udnytter garantien.

BEMÆRK, at Limited Edition-koppen Black Pearl kun udskiftes med en gennemsigtig kop, hvis størrelsesgarantien anvendes, og at der udstedes størrelsesgaranti for Startkit og Ultimatekit.
16

Min kop passer godt, men bolden stikker ud. Hvad kan jeg gøre ved det?

Hvis bolden stikker ud, har du ikke sat koppen langt nok ind, men hvis det er umuligt at få koppen til at sidde på anden måde, så klip bolden af. Det formodes at forblive, men det forstyrrer ikke funktionen, hvis du afbryder det.

Inden du skærer din menstruationskop i, kan det være en god idé at vende den på vrangen for at teste, hvordan det føles uden kuglen. Husk dog ikke at have koppen for længe inde så, så du nemt kan få adgang til den igen, fordi du ikke har nogen gribestriber på den, når du vender den.
17

Hvor lang tid tager leveringen?

Vi sender din ordre indenfor 1-2 hverdage. Vi sender med Postnord.
18

Hvad er forsendelsesomkostningerne?

Vi har altid gratis fragt og sender til hele verden.
19

1428aaf3-bd86-11ed-9fea-0a445782c877

Hos os kan du betale med kreditkort, Swish, Klarna, Paypal m.fl.
20

Kan jeg fortryde mit køb?

Vi følger fjernsalgsloven og tager din ordre tilbage, hvis brevet er ubrudt. Fordi en menstruationskop er et hygiejneprodukt, kan vi ikke tage den tilbage, hvis brevet åbnes.

Hvis du ønsker at returnere din kop, skal du sende brevet igen, indsætte en ny adresselabel og sende den til:

MonthlyCup AB
Linjegatan 6
302 50 Halmstad

Husk også at medtage dit navn og adresse på forsendelsen, så vi kan spore den til dig. For hurtigere håndtering kan du e-maile os med detaljer vedrørende din sag. OBS - dette gælder kun uåbnede kuverter.
21

Hvad gør jeg, hvis produktet er beskadiget eller defekt ved levering?

Hvis nogle af de produkter, du har bestilt, er beskadigede, når du modtager dem, bedes du kontakte os på e-mail eller telefon, så vi kan løse en retur til dig. Vi sender dig selvfølgelig et nyt produkt.
22

Kan jeg bruge en menstruationskop, hvis jeg har en spiral?

Selvfølgelig kan du! Kop og spiral fungerer fint sammen! Men vent gerne et stykke tid, før du bruger din kop, efter du har indsat en spiral (dette skyldes, at indsættelse af en spiral kan give en lille smule blødning, og en menstruationskop bør kun bruges til menstruation).

Sørg for at slippe trykket (indsæt en finger ved siden af koppen, så der kommer lidt luft ind), før du trækker den ud. Pas også på ikke at trække i trådene i spiralen når du tager koppen ud, væn dig til at mærke at spiralen sidder ordentligt. Det er en god idé at bede din jordemoder om at klippe de korte tråde over for at mindske risikoen for, at du ved et uheld trækker i det. Men falder din spiral, har den sandsynligvis ikke siddet godt fra begyndelsen.
23

Skal jeg koge min menstruationskop eller er der andre måder at rense den på?

Din menstruationskop skal koges før første gang du bruger den. Derefter skal koppen koges en gang om måneden - før eller efter menstruation er ligegyldigt.

Hvis du ikke vil eller kan koge din kop i en gryde, har vi i stedet udviklet en mikropose til lettere rengøring i din mikrobølgeovn. Du kan finde mikroposen her: https://www.menskopp.se/product/microwavebag

Vi anbefaler også at bruge vores rengøringstabletter to gange om året. Disse fjerner misfarvninger og dræber effektivt bakterier.
24

Hvilke miljømærker har MonthlyCup?

MonthlyCup er 100 % vegansk, godkendt af Dyrenes Rettigheder. Læs mere om mærket her: https://www.djurensratt.se/100-procent-veganskt.
MonthlyCup er også Environmentally Friendly, et mærke, der er udviklet til at inspirere til bæredygtigt forbrug. Læs mere om mærket her: www.miljönär.se.

Ironisk nok er der ingen miljømærker i Sverige i dag, hvor menstruationskopper passer. Vi er simpelthen for gode, og overlegne i forhold til andre menstruationsbind på markedet både hvad angår sundhed, økonomi og selvfølgelig – miljøet.
25

Hvorfor er der små huller i koppen, og hvordan renser jeg dem?

Hullerne i toppen af koppen er der for at skabe undertrykket ordentligt, når du indsætter den. Hvis koppen fyldes op til det niveau, hvor hullerne er, begynder den at lække, så det er tid til at tømme lidt før det. Hvis du har svært ved at rense hullerne ordentligt, anbefaler vi, at du bruger en afstandsbørste. Men du kan få adgang til det overalt.
26

Er menstruationskoppen økologisk eller økologisk?

Det kommer lidt an på hvad du mener med spørgsmålet. Silikone består af silicium som er en blanding af sand og kulstof som er naturlige materialer. Efter forbrændingen dannes der silica, vand og kuldioxid - så der er ingen farlige udledninger hverken under produktion eller forbrænding. En MonthlyCup Plus består af cirka 16 gram silikone og alle vores kopper holder i fem år, så de er utroligt miljøvenlige.
Med det sagt kan silikone ikke være økologisk. Økologisk betyder ikke-sprøjtede afgrøder og silikone er ingen afgrøde. Således heller ikke sprøjtet.
27

Hvordan gør jeg det på et offentligt toilet?

Fordi koppen kan sidde i op til 12 timer, behøver du måske ikke engang at tømme den, når du er væk. Men hvis den er fuld, og du skal tømme den, skal du vaske hænder, før du går ind i standen. Tøm derefter koppen i toilettet og sæt den tilbage - vask den, når du kommer næste gang. Så det vigtigste er din håndhygiejne!
28

Hvis jeg har endometriose, vaginisme, vestibulitis eller andre skedelidelser, kan jeg så bruge en menstruationskop?

Det er næsten umuligt at svare på, da det er yderst individuelt. Mange mennesker med både endometriose og vestibulitis kan faktisk have en kop, selvom de måske ikke har en tampon. Det skyldes sandsynligvis, at koppen ikke absorberer noget, som andre menstruationsbind gør. Utroligt glædeligt for os er de e-mails, vi modtager fra menstruation med vestibulit, der siger, at de er blevet bedre, siden de skiftede til menstruationskopper.

Vaginisme kan desværre være sværere. Hvis du overhovedet har meget svært ved at få noget ind, er sandsynligheden stor for, at det også gælder en kop.

Vi anbefaler altid at konsultere din jordemoder eller gynækolog. Du kan dog ikke vide, om du ikke tester, hvis du har stærke smerter i underlivet, så prøv den lille kop først. Skulle den være for lille, har vi størrelsesgaranti.
29

Hvad indeholder MonthlyCup rengøringstabletter?

Natriumpercarbonat og tabletteringskemikalier (vegetabilsk mel og bindemiddel)
30

Hvor ofte kan jeg bruge tabletterne?

Så ofte du har brug for det. Vi anbefaler to gange om året for at vedligeholde din kop. Har du f.eks. haft en svampeinfektion eller fået bakteriel vaginose, lav en "større rensning" af din menstruationskop med tabletten. Vores test viser total drab af bakterier efter rengøring med tabletten. Et ekstra plus er, at den fjerner misfarvninger op til 100%.
31

Hvilke bakterier har du testet det mod?

Vi har testet tabletterne på de mest almindelige skedebakterier/sygdomme. Disse omfatter E. coli, stafylokokker & streptokokker (det er disse bakterier, der kan forårsage TSS) og candida-svampen (den mest almindelige skedesvamp) for at nævne nogle få.
32

Kan jeg bruge min menstruationskop umiddelbart efter behandling med en tablet?

Ja. Skyl koppen grundigt efter rengøring med tabletten, og den er klar til brug umiddelbart efter.
34

Hvad er MonthlyCup Wash?

Det er en vask lavet med særlig omhu til både dig og din menstruationskop. Brug en lille mængde sammen med vand til at rense din kop dagligt (mindst hver 12. time) i den periode, du har din menstruation. Du kan selvfølgelig bruge MonthlyCup vask som intimvask, når du vil. Skånsom mod både krop og skål. Røret er også lavet af sukkerrør for at være ekstra skånsom for miljøet!
35

Hvad indeholder MonthlyCup Wash?

Aqua, Cocamidopropyl Betain, Glycerin, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Sodium Chloride, Sodium Lauryl Sulfoacetate, PEG-120 Methyl Glucose Trioleate, Propandiol, Caprylyl Glycol, Sodium PCA, Mælkesyre, Citronsyre og Phenoxyethanol
36

Jeg kan se, at jeg kan få et menstruationskop-abonnement, hvad betyder det?

Det betyder, at du blot får et abonnement på din menstruationskop. Det samme premium produkt, men du skal ikke betale en engangsomkostning, der for mange kan være høj. I stedet betaler du lidt hver måned. Vi ved godt, at det lyder lidt skørt, men det er en måde – af mange – at forsøge at gøre menstruationskopper tilgængelige for alle.
37

Hvordan fungerer abonnementet?

Det første du skal gøre er at vælge hvilket produkt du ønsker. Så indtast dine leverings- og betalingsoplysninger, bekræft med BankID - og det er gjort!

Nu pakker vi og sender din ordre til dig. Betalingen trækkes automatisk hver måned fra den betalingsmetode, du har valgt. Abonnementet er gyldigt i 24 måneder. Så fornyes den automatisk.
38

Hvordan opsiger jeg mit abonnement?

Abonnementsperioden løber i 24 måneder. Går du ind og opsiger dit abonnement inden de 24 måneder er udløbet, får du tilsendt en samlefaktura med restbeløbet tilbage til betaling.

Ønsker du at udbetale abonnementsperioden, men efter 24 måneder ikke forny dit abonnement, skal du gå ind og opsige abonnementet i løbet af den sidste måned af kontraktperioden. Så bliver din sidste betaling trukket som normalt, men den bliver ikke fornyet. Hvis du så vil starte et nyt abonnement, kan du gøre det når som helst, det passer dig.

Sammen har vi reddet verden 89355191 hygiejnebind og tamponer

I gennemsnit bruger du 12.000 tamponer og bind i løbet af et helt liv – eller SYV menstruationskopper.
Det gør en kæmpe forskel for verdens skrald!

Læs om vores arbejde med at hjælpe i udviklingslande

Project

Mød Team MonthlyCup

Team MonthlyCup